Tijekom radionice održane na Agronomskim i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru od 5. do 8. kolovoza 2024. sudionici su imali priliku upoznati se s osnovnim tehnološkim postupcima proizvodnje svježeg sira od različitih vrsta mlijeka (kravljeg i kozjeg), kao i pripremu Halloumi sira. Nakon teorijskog predavanja uslijedila je senzorska analiza sira podrijetlom iz Češke i lokalnih sireva od kozjeg i kravljeg mlijeka proizvođača Marka Buhača i njegovih kooperanata iz Sirana Llaeth. Na radionici su bili prisutni i ocjenjivači sira sa Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, koji su svojim savjetima i komentarima, doprinijeli upriličenoj raspravi o kušanim proizvodima. Održana je priprema i degustacija napitaka od sirutke s okusom čokolade, vanilije i s okusom mango-marakuje. Tijekom cijelog trajanja radionice odvijala se intenzivna rasprava i razmjena iskustava između proizvođača, studenata Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta sa voditeljima radionice dr.sc. Veronike Legarove, doc. sa Češkog Sveučilišta Prirodnih znanosti u Pragu, i dr.sc. Marije Jukić Grbavac, doc. sa Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta. Voditeljice su razvile izvrsnu suradnju prije dvije godine i nadamo se da će biti plodonosna i uspješna, kao i svaki drugi oblik suradnje koji veće duži niz godina ostvarujemo sa Sveučilištem u Pragu, na čijem smo ukazanom povjerenju iskreno zahvalni.
Sukladno Natječaju za upis studenata u prvu godinu studija akademske 2024./2025. god., pristupnici zaključno sa rednim brojem 5. (pet) s liste mogu izvršiti upis u prvu godinu preddiplomskog studija agronomije u statusu redovitih studenata za koje sredstva osiguravaju nadležna županijska ministarstva, a ostali pristupnici s liste mogu izvršiti upis u statusu redovitih ili izvanrednih studenata koji sami plaćaju svoj studij.
Upisi se vrše u referadi Fakulteta od 8.7. - 19.7. 2024. god. u vremenu od 9-12 h.
Prilikom upisa studenti su obvezni donijeti:
Sukladno Natječaju za upis studenata u prvu godinu studija akademske 2024./2025. god., pristupnici mogu izvršiti upis u prvu godinu preddiplomskog studija prehrambene tehnologije u statusu redovitih studenata koji sami plaćaju svoj studij.
Upisi se vrše u referadi Fakulteta od 8. - 19. 07. 2024. god. u vremenu od 9-12h.
Prilikom upisa studenti su obvezni donijeti:
U akademskoj 2024./2025. godini Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet vrši prijavu i upis u prve godinu preddiplomskih studija prema sljedećem planu:
Prijave se dostavljaju preko online platforme upisi.sum.ba od 24. lipnja do 5. srpnja 2024. godine za I. (srpanjski) razredbeni rok, prijave isključivo online putem, uz dostavljanje originalne dokumentacije na upisnom roku koji je od 8. do 19. srpnja 2024.
Prijava i upisi u prvu godinu preddiplomskih studija akademske 2024./2025. godine
Kako popuniti upisni materijal
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875