TEMELJNA DOKUMENTACIJSKA KARTICA
DIPLOMSKI RAD
Agronomski i prehrambeno-tehnološkifakultet
Sveučilišta u Mostaru
BiskupaČule bb, 88 000 Mostar, BiH
Znanstvenopodručje:Biotehničkeznanosti
Znanstvenopolje: Prehrambenatehnologija
Nastavnipredmet: Ljekovito i aromatičnobilje
Temarada: je prihvaćenana 39. sjedniciFakultetskogvijećaodržanoj 28.03.2018. godine
Mentor:Izv.prof. dr. sc. DanijelaPetrović
PELUDNA ANALIZA I FIZKALNO-KEMIJSKE KARAKTERISTIKE MEDLJIKOVCA S PODRUČJA MOSTARA
FadilaMujićŠuta, 325/DS
Sažetak: Kao ispitivani materijal u ovom radu koristili smo tri uzorka medljikovca s područja Mostara. Metode rada su;Određivanje udjela vode u medu.Određivanje električne provodljivosti meda.Određivanje kiselosti meda Peludna analiza. U analiziranim uzorcima meda ( tri uzorka) maseni udjel vode kretao u rasponu od 16,6% do 17,2% kod uzorka medljikovca. Sukladno sa zahtjevima Pravilnika svi ispitivani uzorci su dobrog kvaliteta s obzirom na maseni udjel vode. Vrijednost električne provodnosti za uzorke koje smo analizirali mora biti manja od 0,8mS/cm prema Pravilniku o medu. Kod ovih uzoraka sva tri su imala veću provodljivost od one koja je opisana u Pravilniku. Slobodna kiselost svih ispitivanih uzoraka se kreće ispod granice od 50 mmol/kg propisane Pravilnikom o medu. Vrijednost vodikovih iona (pH) za ispitivane uzorke bili su u rasponu od 4,78do 4,95
Ključne riječi: fizikalno-kemijska svojstva, med, pelud
Rad sadrži: 32 stranice
5 slika
5 tablica
28 literaturnih referenci
Jezik izvornika: Hrvatski
Sastav Povjerenstva za obranu:
Datum obrane: 13. srpanj 2018.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875