STUDENTICA: NIKOLINA ZADRO

MENTOR : PROF.DR.SC. STANKO IVANKOVIĆ

NASLOV ZAVRŠNOG RADA(2019): NOJEVA JAJA U PREHRANI

SAŽETAK: Danas sve više ljudi teži zdravoj prehrani i zdravom načinu života. Jaja općenito su važan izvor nutrijenata neophodnih u ljudskoj prehrani jer sadrže mnoga važna nutritivna svojstva i hranjive tvari za ljudski organizam. U radu su prikazani i opisani pojmovi noja i njegovih jaja te kako su građeni i zašto su bitni u prehrani ljudi te po čemu se razlikuju od ostalih jaja ptica. Nojevo jaje ima i veliku komercijalnu vrijednost i na tržištu je danas sve više tražena hrana. Ljuska nojevog jaje toliko je čvrsta, ne puca ni kada čovjek stane na nju i može izdržati težinu do 150 kilograma. Jaja općenito pogodna su za prehranu osjetljivih populacijskih skupina ljudi (djece, staraca, kroničnih bolesnika, trudnica), pa tako i nojeva jaja. U kulinarstvu se nojeva jaja koriste za pripremu omleta, tjestenine, slastica.

KLJUČNE RIJEČI: nojeva jaja, nutritivna svojstva, prehrana osjetljivih skupina ljudi

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh