Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru rezidbom vinograda obilježilo je početak radova u sveučilišnom vinogradu u Pokušalištu Rodoč. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo da je vrijeme započeti proces rezidbe kako bi se pripremili vinogradi i stavili u svoju funkciju, kako to i nalažu vrijeme i procedure obrade ove kulture. Sveučilište i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet ulaze u proizvodnju eko hrane. Na Pokušalištu Rodoč studenti obrađuju zasade višnje, smokve, šipka, kupine, maline te ljekovitog i aromatičnog bilja.
Izaslanstvo Općine Ljubuški boravilo je u radnoj posjeti Sveučilištu u Mostaru te su tom prigodom održali nekoliko važnih sastanaka s ciljem jačanja dvosmjerne komunikacije, formaliziranja odnosa kako bi u konačnici sinergijski napravili iskorake.
Budući da su primarne grane razvoja Općine Ljubuški poljoprivreda i turizam posjetili su Agronomski i prehrambeno-tehnološki. Dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. Ivan Ostojić zajedno sa suradnicima je istaknuo kako surađuju s Ministarstvom gospodarstva ZHŽ u izradi Strategije ruralnog razvoja te da je u poljoprivredi prvo potrebno ispitivanje kvalitete i sastava tla kako bi se mogle odrediti sorte i kulture koje bi se uzgajale, a područje općine Ljubuški ima razvojni potencijal.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru rezidbom vinograda obilježava početak radova u sveučilišnom vinogradu u Pokušalištu Rodoč 1. veljače (petak) u 12.00 sati. U rezidbi će sudjelovati studenti, djelatnici i uprava Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, uprava Sveučilišta u Mostaru i dekani ustrojbenih jedinica. Menadžment Sveučilišta u Mostaru na ovaj način želi pokazati kako Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet ima veliki potencijal u proizvodnji hrane, a procesi na tom području će se intenzivirati. Proizvodnjom hrane može se postići samoodrživ sustav fakulteta, ali i tim dodatnim sredstvima unaprijediti praktičnu nastavu kroz opremanje laboratorija i potrebnih prostorija, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru
Dana 10.01.2019. godine nastavu na našem kolegij Prehrambeno inženjerstvo je svojim dolaskom uveličao gospodin Dragan Brenjo svojim predavanjem na temu “Sustavi kvaliteta hrane”. Mr.sci. Dragan Brenjo je zamjenik direktora Agencije za sigurnost hrane, završio je prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Uveo nas je u zakone i odredbe oznaka zemljopisnog podrijetla, zaštite brendova i naziva proizvoda te što sve treba sadržavati proizvođačka specifikacija. U svom izlaganju pričao nam je o vlastitim iskustvima i pobliže nas uveo o ono što nas očekuje nakon studija. Svoje predavanje je dodatno osvježio svojim životnim doživljajima i pričama, te događajima s kojima se susretao u svom poslu. Dotakao se I dugo nedefinirane teme o Vlašićkom odnosno Travničkom siru, kao i problematike tradicionalnog Livanjskog sira (vezano uz njegovu recepturu), njihovim certifikatima.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875