Na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je javna rasprava o osnivanju sveučilišnog diplomskog Studija nutricionizma. Nastavni planovi i programi Studija izrađeni su prema Bolonjskom sustavu i usklađeni s planovima i programima sveučilišnih studija u Europi, te s ostalim sveučilišnim i zakonskim dokumentima koji se odnose na znanost i visoko obrazovanje. Dekan Fakulteta prof. dr. Ivan Ostojić istaknuo je važnost pokretanja diplomskog Studija nutricionizma na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru ''Uprava i fakultet prepoznali su potrebe tržišta rada i veliko zanimanje studenata za pokretanjem diplomskog Studija nutricionizma na Agronomsko i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Nadam se da smo ovom javnom raspravom dali smo odgovore na pitanja studenata, zbog kojih i pokrećemo ovaj studijski program. ''
U ponedjeljak 15.4.2019. u periodu od 9-10 h u prostorijama Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru obavit će se predstavljanje CEEPUS programa mobilnosti. Mogućnosti korištenja stipendija i apliciranja u ovom programu razmjene predstavit će dr.sc. Mirjana Milićević, doc. voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru.
Informacije o programu mobilnosti CEEPUS III
Molimo sve zainteresirane da se odazovu ovom pozivu.
Za studente II. godine preddiplomskog studija agronomije u utorak, 2. travnja 2019. godine organizirana je terenska nastava iz kolegija u oblasti povrćarske i cvjećarske proizvodnje. Pod vodstvom doc. dr.sc. Elme Sefo posjetili su vrtne centre Sjemenarna u Mostaru i Granum u Čapljini, gdje je prezentiran širok asortiman sjemenskog i sadnog materijala, gnojiva, zaštitnih sredstava i opreme za navodnjavanje. Skladišta za čuvanje povrća u kontroliranim uvjetima su posjetili u pogonu tvrtke AgroFructus d.o.o. u Čapljini. Obilaskom Poljoprivredne zadruge Sunce u Nerezima, staklenika u Klepcima te rasadnika Adria Hishtil u Gabeli kod Čapljine upoznati su s opremom neophodnom za reguliranje potrebnih mikroklimatskih uvjeta u zaštićenim prostorima. Detaljno je prezentirana proizvodnja salate u stakleniku. Istaknuta je važnost proizvodnje kvalitetnih presadnica, opisani su tehnološki postupci u proizvodnji pri čemu su studenti pristupili cijepljenju presadnica lubenice. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo ljubaznim domaćinima na višegodišnjoj suradnji.
Pozivamo Vas na javnu raspravu o pokretanju sveučilišnog diplomskog studijskog programa prehrambene tehnologije, smjer nutricionizam koja će se održati u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine, s početkom u 9.30 sati, u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta.
Pozivamo i predstavnike gospodarskih subjekata i ostalih institucija iz područja agronomije i prehrambene tehnologije na javnu raspravu koja će se održati u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875