STUDENT: ANĐELA KRIŠTO  

MENTOR: DOC. DR. SC. TIHOMIR PRUSINA

NASLOV ZAVRŠNOG RADA: KUPINOVO VINO

SAŽETAK: Kupina je biljka penjačica iz porodice ruža, čiji plod predstavlja osnovnu sirovinu za dobivanje kupinovog vina. Kupinovo vino je voćno vino s malim postotkom alkohola, pripravljeno iz zrelih i zdravih plodova kupine. Dobiva se prirodnim vrenjem zrelih plodova kupine koje dozrijevaju tijekom srpnja i kolovoza. Ljekovita svojstva kupinovog vina su odavno poznata i narodna medicina ih stoljećima primjenjuje. Cilj rada bio je opisati kupinu, sorte kupina, kemijski sastav ploda, tehnološki postupak proizvodnje kupinovog vina i zdravstvenu vrijednost gotovog proizvoda.

KLJUČNE RIJEČI: kupina, kupinovo vino, zdravstvena vrijednost.

 

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Go to top