STUDENT/ICA: ANA VUKOJA
MENTOR/ICA: DOCENT. JURICA PRIMORAC
NASLOV ZAVRŠNOG RADA(2020.): GENETIKA I GENETSKE MODIFIKACIJE KRUMPIRA
SAŽETAK: Krumpir(Solanumtuberosum L.) je višegodišnja zeljasta biljka i jedna je od najraširenijih namirnica na svijetu. Danas je krumpir na četvrtom mjestu kao uzgojna biljka iza riže, pšenice i kukuruza. Zbog štetnika i bolesti te poboljšanja nutritivnih vrijednosti i skladišnih vrijednosti nastaju genetički modificirane biljke krumpira. Tako su nastale biljke krumpira koje su otporne na razne uzročnike bolesti kao što su bakterije, gljive i virusi, kao i biljke otporne na abiotičke faktore poput mraza i hladnoće te povećanog sadržaja soli u tlu.
KLJUČNE RIJEČI: krumpir, genetska svojstva krumpira, genetski modificirana biljka krumpira
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875