STUDENT: MARIJA PEJIĆ
MENTOR: PROF. DR. SC. TIHOMIR MOSLAVAC
NASLOV ZAVRŠNOG RADA: PROIZVODNJA LANENOG ULJA
SAŽETAK: U ovom radu opisan je utjecaj procesnih parametara prešanja na efikasnost proizvodnje lanenog ulja koji uključuju pripremu samog procesa prešanja kao što je npr. kvaliteta sirovine ( senzorska, zdravstveno-higijenska ispravnost, mikrobiološka kontrola, kontrola tehnološke kvalitete i kontrola kemijske kvalitete sirovine ) te pripremu nakon prešanja, kao što su odvajanje netopljivih nečistoća i pakiranje i skladištenje ulja. Opisana je i sama obrada, od žetve do skladištenja te upotreba ulja.
KLJUČNE RIJEČI: laneno ulje, proces prešanja, procesni parametri, obrada sirovine, kvaliteta sirovine, upotreba sirovine
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875