STUDENT: ANĐELA KRIŠTO
MENTOR: DOC. DR. SC. TIHOMIR PRUSINA
NASLOV ZAVRŠNOG RADA: KUPINOVO VINO
SAŽETAK: Kupina je biljka penjačica iz porodice ruža, čiji plod predstavlja osnovnu sirovinu za dobivanje kupinovog vina. Kupinovo vino je voćno vino s malim postotkom alkohola, pripravljeno iz zrelih i zdravih plodova kupine. Dobiva se prirodnim vrenjem zrelih plodova kupine koje dozrijevaju tijekom srpnja i kolovoza. Ljekovita svojstva kupinovog vina su odavno poznata i narodna medicina ih stoljećima primjenjuje. Cilj rada bio je opisati kupinu, sorte kupina, kemijski sastav ploda, tehnološki postupak proizvodnje kupinovog vina i zdravstvenu vrijednost gotovog proizvoda.
KLJUČNE RIJEČI: kupina, kupinovo vino, zdravstvena vrijednost.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875