Slika

U petak, 26. travnja 2019. godine, studentima I.godine diplomskog studija Prehrambenog inženjerstva u sklopu predmeta Opasnosti vezane uz hranu gostujuće predavanje je održao dr.sc. Husejin Keran, redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Tuzli. Dr.sc.Husejin Keran magistrirao je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na odsjeku za poljoprivredno-prehrambenu tehnologiju, a od 2000.godine zaposlen je na Tehnološkom fakultetu Univerziteta i Tuzli na kojem je stekao titulu Doktora tehničkih nauka iz područja Prehrambenog inženjerstva. U svom izlaganju govorio je o važnosti održavanja HACCP plana, kemijskim, fizikalnim, biološkim opasnostima, problemima koji se javljaju tijekom proizvodnje, prepoznavanju problema te analizi i kontroli opasnosti, određivanju kritičnih kontrolnih točaka i kontrolnih granica. Posebnu pažnju usmjerio je na važnost tlocrta proizvodnog pogona, poštujući sve zahtjeve za kvalitetom proizvoda i higijenske kriterije proizvodnje. Najviše pažnje je posvetio trenutno najaktualnijem standardu IFS. Također se dotakao važnosti prakse, te nas vođen vlastitim iskustvom uveo u ono što nas čeka u budućnosti. Nakon završenog izlaganja studenti su imali priliku postavljati pitanja vezana za spomenute teme.

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Go to top