Informacija o otvorenom natječaju za stipendiranje mladih u okviru programa World House za projekt the Rondine Cittadella della Pace. Cilj programa je promoviranje transformacije sukoba u novi pristup kroz suradnju s mladima iz područja koja su imala sukobe u prošlosti ili ih još uvijek imaju. Program u trajanju dvije godine mladima će omogućiti aktivno sudjelovanje u radu i razvoju projekata sa socijalnim, političkim i ekonomskim utjecajem kako bi se doprinijelo razvoju mira u zemljama iz kojih dolaze i svijetu u cjelini. Kroz program studenti prolaze visokokvalitetne treninge o temama povezanim s upravljanjem sukoba, kao i poboljšanje njihovih vještina te stjecanje znanja o metodologijama potrebnim za stvaranje konkretnih prilika za razvoj i pomirenje. Osim specifičnih treninga programa, studenti razvijaju svoje profesionalne i akademske sposobnosti stjecanjem diplome magistra ili visoko stručne specijalizacije.

Programa traje od rujna 2021. do lipnja 2023. i uključuje osim treninga i obveznog edukacijskog dijela (stjecanje 60 ECTS) svakodnevni i građanski angažman kroz zajedničku suradnju kao i prihvaćanje različitosti sudjelovanjem u institucionalnim društvenim događanjima.

Ciljna skupina su mladi od 21 do 28 godina starosti koji vladaju talijanskim jezikom, to je ujedno i radni jezik programa, te koji su osjetljivi i spremni za rad na temama sukoba s određenim predispozicijama za vodstvo, javni nastup i komunikaciju, timski rad, preuzimanje odgovornosti, građanski angažman i volontiranje, poduzetništvo i socijalne inovacije te osjetljivost na globalnu održivost.

Programom je predviđeno pokrivanje troškova treninga u Rondineu i online, smještaja i prehrane u Italiji kao i troškova akademskog odnosno stručnog osposobljavanja (upisnine, nastavni materijal, prijevoz).

Troškovi koje snose kandidati u vlastitoj režiji uključuju putne troškove do i iz Italije, troškove vize, putovanje tijekom praznika i odmora, osobne i medicinske troškove kao sve druge troškove koji nisu posebno spomenuti među onima koje ne pokriva program.

Prijavnu dokumentaciju je potrebno dostaviti prije 21. ožujka 2021. putem email adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Prijavna dokumentacija podrazumijeva sljedeće:

-          popunjeni prijavni obrazac (privitak);

-          kopiju putovnice, koja vrijedi najmanje do rujna 2022.;

-          motivacijsko pismo;

-          životopis;

-          kopiju posljednje stečene kvalifikacije, svjedodžbe ili diplome;

-          popunjeni obrazac za Rondine projektni prijedlog (privitak);

-          najmanje jedno pismo preporuke profesora ustrojbene jedinice na kojoj kandidat studira ili  supervizora neprofitne organizacije odnosno udruge u kojoj je kandidat aktivan;

-          kopija vozačke dozvole;

-          Izjava o zaštiti osobnih podataka (ručno potpisana; privitak)

Za sve daljnje informacije preporuka je pogledati poveznicu https://callforparticipants.rondine.org/ ili kontaktirati Rondine Ured za međunarodnu suradnju putem telefona: +39 0575 299666 ili e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Go to top