STUDENT: NIKOLINA ZOVKO

MENTOR: PROF.DR.SC.STANKO IVANKOVIĆ

NASLOV ZAVRŠNOG RADA(2019) : RIBLJE MESO U ISHRANI LJUDI

SAŽETAK:Glavna karakteristika ribljeg mesa je visoki udio bjelančevina ,omega-3 masnih kiselina, mineralnih tvari te vitamina. Riba ima pozitivne učinke na zdravlje čovjeka, kao sprječavanje kardiovaskularnih bolesti, snižavanje tlaka te normalan rad srca i krvožilnog sustava. Ljudi konzumiraju i slatkovodnu te morsku ribu. Određene ribe se koriste u dijetetske svrhe ,zbog smanjene energetske vrijednosti .Koristi se kod prehrane djece kao dodatak dječjoj hrani. Najveća svjetska proizvodnja ribe danas je u azijskim zemljama, gdje predvodi Kina, zatim Japan. U Bosni i Hercegovini moguće je povećanje proizvodnje slatkovodne ribe dok proizvodnja morske ribe je ograničena. Ograničenost proizvodnje morske ribe proizlazi iz manje morske površine te zbog onečišćenja mora.

 

KLJUČNE RIJEČI: riblje meso, slatkovodna riba, morska riba

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Go to top