TEMELJNA DOKUMENTACIJSKA KARTICA
DIPLOMSKI RAD
Agronomski i prehrambeno-tehnološkifakultet
Sveučilišta u Mostaru
BiskupaČule bb, 88 000 Mostar, BiH
Znanstveno područje:Biotehničke znanosti
Znanstveno polje:Nutricionizam
Nastavni predmet:Upravljanje kakvoćom i sigurnošću hrane
Tema rada:je prihvaćena na ___ sjednici Znanstveno –nastavnog vijeća održanoj __. ___. 20_. godine
Mentor/ica:doc. dr. sc. Marija Jukić Grbavac
Pomoć pri izradi: doc. dr. sc. Marija Jukić Grbavac
Kvaliteta i hranjva vrijednost kupusnjača
Mirna Matković, 451
Sažetak: Kupusnjače (lat. Brassicaceae, ranije Cruciferae) je porodica sa velikim brojem kultiviranih rodova i vrsta koje se koriste u ishrani u svježem stanju, kao i prerađevine. Obuhvaćaju kupus, kelj, kelj pupčar, cvjetaču, brokulu, korabu, raštiku, kao i veliki broj ljekovitih i ukrasnih biljaka. Zbog njihove hranjive i biološke vrijednosti, proizvodnju treba organizirati tako da se može osigurati dovoljno različitih vrsta kupusnjača tijekom cijele godine.
Ključneriječi: kupusnjače, kvaliteta, hranjiva vrijednost, kupus
Rad sadrži: 34 stranica
4 slika
7 tablica
26 literaturnih referenci
Jezikizvornika: hrvatski
SastavPovjerenstvazaobranu:
Datum obrane:21. Listopada 2021.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875