STUDENT: ZDRAVKO LASIĆ(1919) 

MENTOR: PROF. DR. SC. JOZO GRBAVAC

NASLOV ZAVRŠNOG RADA: HACCP SUSTAV U PROIZVODNJI SVJEŽEG SIRA

SAŽETAK: U radu je prikazan kemijski sastav i osobine mlijeka, obrada mlijeka, osnovni procesi proizvodnje sira, HACCP sustav u proizvodnji svježeg sira, te je opisan proces proizvodnje svježeg sira u mljekarama. Proces proizvodnje svježeg sira započinje obradom i pripremom mlijeka. U pripremljeno mlijeko dodaju se mikrobne kulture i sirilo te se odvijaju naredni procesi. U radu su određene i analize opasnosti koje se mogu dogoditi pri samom procesu proizvodnje svježeg sira.

KLJUČNE RIJEČI: mlijeko, proizvodnja svježeg sira, HACCP sustav, kontrolne kritične točke.

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh