U petak, 7. lipnja 2019. godine studenti diplomskog studija prehrambenog inženjerstva su, predvođeni docenticom dr. sc. Anitom Jurić, posjetili peti program ''Startup Akademije'', kojeg organizira INTERA Tehnološki Park. Riječ je o edukativno-mentorskom programu koji ima za cilj mladim osobama, s dobrim poslovnim idejama, pružiti podršku u početnoj fazi njenog razvoja.
Pobjednička ideja, koju je zastupao i prezentirao Igor Vidačković, rasla je u suradnji sa APTF-om jer je docentica Anita bila Igoru mentor za razvoj ovog proizvoda u što su se uključili i studenti te svojim teorijskim znanjem i eksperimentalnim radom u laboratoriju pridonijeli usavršavanju ovog proizvoda. Radi se o inovativnim mirisnim štapićima na bazi kave, koji sagorijevanjem tjeraju komarce. Štapići se izrađuju od ekstrahirane kave sa espresso aparata tj. taloga kave, kojeg se u prosjeku godišnje baci oko 500 000 tona, samo u jednoj razvijenijoj državi. Zbog toga ova ideja podupire veliku reciklažnu mogućnost i može konkurirati na svjetskom tržištu.
U akademskoj 2019./2020. godini Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru vrši upis u prvu godinu preddiplomskih studija prema sljedećem planu:
Upisi u prvu godinu preddiplomskih studija akademske 2019./2020. godine
Kako popuniti upisni materijal (svi materijali se mogu preuzeti u referadi)
U akademskoj 2019./2020. godini Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru upisuje studente prema sljedećem planu:
Plan upisa u prvu godinu studija akademske 2019./2020.godini

U sklopu 1st International Staff Training Weeka, koji se održava na Sveučilištu u Mostaru, predstavnici europskih sveučilišta iz Slovačke, Estonije, Slovenije, Hrvatske i Francuske 29.5.2019. posjetili su pokušalište u Rodoču.
Posjetitelji su imali priliku vidjeti vinograd i voćnjak na kojem studenti Agronomskog i prehrambenog-tehnološkog fakulteta održavaju praktičnu nastavu. Tihomir Prusina, glavni enolog Vinarije Čitluk i profesor na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkim fakultetu održao je kratko predavanje o vinogradarstvu i vinarstvu u Hercegovini, autohtonim hercegovačkim sortama i problemima sa kojima se susreću hercegovački vinari. Posjetitelji su također mogli kušati vrhunska hercegovačka vina.

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875