Povodom održavanja međunarodnog dana bioraznolikosti u Osijeku je održana 1. međunarodna studentska GREEN konferencija od 17. do 18.5. 2018. god. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar-Kitarović na kojoj je Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet bio jedna od institucija suorganizatora. Na konferenciji su sudjelovale studentice treće godine preddiplomskog studija prehrambene tehnologije: Ivanka Pavlović, Amila Voljevica i Josipa Primorac s posterskim priopćenjem na temu "Gospodarenje otpadnim jestivim uljima u ugostiteljskim objektima" pod mentorstvom doc. dr. sc. Anite Jurić.
Studenti treće godine preddiplomskog studija prehrambene tehnologije i druge godine diplomskog studija prehrambeno inženjerstvo su u petak, 11. 05. 2018. godine, u sklopu terenske nastave te u pratnji više asistentice Leone Puljić, posjetili mljekaru Livno i mesnu industriju Pavić, koji se nalaze u Livnu. Obilazak ovih pogona organiziran je u okviru zajedničke terenske nastave iz kolegija: Tehnologija prerade sirovina animalnog podrijetla, Autohtoni mesni proizvodi i Autohtoni mliječni proizvodi.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Međunarodnom federacijom za zdravstvenu ekologiju (IFEH), Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru te mrežom institucija organizira 1. međunarodnu studentsku GREEN konferenciju koja će se povodom 22. svibnja Međunarodnog dana bioraznolikosti održati na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 17. i 18. svibnja 2018.
Ciljevi 1. međunarodne studentske GREEN konferencije su okupljanje studenata prirodnih, biomedicinskih, tehničkih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti, popularizacija znanosti, razmjena i nadogradnja znanja, promicanje multidisciplinarnog pristupa području zaštite okoliša, primjena smjernica održivog razvoja te ostvarivanje zdravijeg načina života.
Program konferencije: http://www.ptfos.unios.hr/isc_green/index.php/program/
Studenti II godine prehrambene tehnologije posjetili su Mesnu industriju Šišović i Mljekaru Rakitno. Studenti su za vrijeme posjete imali priliku neposredno upoznati tehnološki proces prerade mesa i mlijeka. Također, upoznali su se sa Labaratorijskim analizama mesa i mlijeka koje se koriste prilikom ulaza sirovine u prerađivački proces, zatim prezentirani su im bitni sustavi kontrole kvalitete sa posebnim osvrtom na kritične točke prerade mesa i mlijeka.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875