Sukladno Natječaju za upis studenata u prvu godinu studija akademske 2024./2025. god., pristupnici zaključno sa rednim brojem 5. (pet) s liste mogu izvršiti upis u prvu godinu preddiplomskog studija agronomije u statusu redovitih studenata za koje sredstva osiguravaju nadležna županijska ministarstva, a ostali pristupnici s liste mogu izvršiti upis u statusu redovitih ili izvanrednih studenata koji sami plaćaju svoj studij.
Upisi se vrše u referadi Fakulteta od 8.7. - 19.7. 2024. god. u vremenu od 9-12 h.
Prilikom upisa studenti su obvezni donijeti:
Sukladno Natječaju za upis studenata u prvu godinu studija akademske 2024./2025. god., pristupnici mogu izvršiti upis u prvu godinu preddiplomskog studija prehrambene tehnologije u statusu redovitih studenata koji sami plaćaju svoj studij.
Upisi se vrše u referadi Fakulteta od 8. - 19. 07. 2024. god. u vremenu od 9-12h.
Prilikom upisa studenti su obvezni donijeti:
U akademskoj 2024./2025. godini Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet vrši prijavu i upis u prve godinu preddiplomskih studija prema sljedećem planu:
Prijave se dostavljaju preko online platforme upisi.sum.ba od 24. lipnja do 5. srpnja 2024. godine za I. (srpanjski) razredbeni rok, prijave isključivo online putem, uz dostavljanje originalne dokumentacije na upisnom roku koji je od 8. do 19. srpnja 2024.
Prijava i upisi u prvu godinu preddiplomskih studija akademske 2024./2025. godine
Kako popuniti upisni materijal
U periodu od 9.7.2024 do 11.7.2024. predstavnici APTF-a, Marija Banožić i Antonio Stipanović su sudjelovali na obuci pod nazivom „Food loss reduction: a global challenge“ na Sveučilištu Cranfield – Ujedinjeno Kraljevstvo. Sveučilište u Cranfieldu jedno je od najprestižnijih Britanskih Sveučilišta, orijentirano na poslijediplomske studije i suradnju s industrijom. Obuku su izvodili međunarodni stručnjaci iz područja poljoprivrede i znanosti o hrani, a uključivala je niz predavanja i radionica za sudionike iz više od 20 europskih zemalja. Obuku je otvorila dr. Rosa Rolle iz Europske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). Drugi dan obuke organiziran je posjet tvrtki G's Growers, najvećem Britanskom proizvođaču povrća. Polaznici su imali priliku naučiti nešto o ESG (ekološkim, društvenim i upravljačkim) aspektima poslovanja organizacije te promjenama koje uvode kako bi postali ugljično neutralni do 2030. godine. Također posjetili su suvremenu tvornicu gljiva i upoznali te s cjelokupnim procesom uzgoja, branja i pakiranja te posjetili jednog od uzgajivača salate. Treći dan obuke bio je posvećen korištenju različitih alata i baza podataka u procjeni rizika i upravljanju otpadom od hrane.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875