Upisi na diplomske studije Bilinogojstva, Prehrambenog inženjerstva i Nutricionizma mogu se izvršiti u referadi do ponedjeljka , 17.10.2022. godine.
U utorak, 11. listopada 2022. godine u amifiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru predstavljena je knjiga "Pivo kao prehrambeni proizvod" autorica Anite Lalić, Andree Karlović i Nevene Ćorić.
Recezentice dr.sc. Zorana Trivunović, izv. prof. na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i dr.sc. Kristina Mastanjević, izv. prof. Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku su predstavile sadržaj knjige uz kritički osvrt na istu. Knjiga dopunjava postojeću literaturu na domaćem jeziku i kao takva namijenjena je širokom krugu čitatelja te samim tim može poslužiti kao stručna literatura pivarima koji prave pivo u kućnoj ili industrijskoj radinosti, nastavnom osoblju i studentima (studentima preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija) Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ali i studentima drugih fakulteta, te ljubiteljima piva koji žele više naučiti o pivu.
Autorice su se u završnom obraćanju posebno zahvalile suradnicima, dekanu i djelatnicima Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, obiteljima, prijateljima te svim posjetiteljima koji su skoro do posljednjeg mjesta ispunili amfiteatar.
U okviru obuke za pripremu razvojnih/akcijskih planova u skladu s metodologijom korištenom u EU, kao dio ANC BiH projekta, u utorak, 11.10.2022., je održano gostujuće predavanje u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Gospodin Gianluigi Cardone, viši stručni suradnik na institutu CIHEAM u Bariju, izlagao je na temu: "The drafting of an action/development plan, based on a consolidated methodological approach used by EU as in the Rural Development Programmes, and by others International Organizations as IFOAM EU in Organic Action Plans”.
Tijekom ovog predavanja predstavljene su temeljne metodološke postavke pristupa kojeg koriste zemlje članice EU i različite internacionalne organizacije te se potom, kroz interakciju s nazočnima, razgovaralo o tome koliko je takva metodologija primjenjiva u BiH u procesu pripreme razvojnih planova u pilot područjima.
Predavanju su nazočili djelatnici i studenti Fakulteta kao i djelatnici Federalnog agromediteranskog instituta u Mostaru.
Prijava na diplomske studije mogo se izvršiti u studentskoj referadi osobno ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 14.10.2022.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875