STUDENT: MARTA CRNOGORAC
MENTOR: PROF.DR.SC. JELKA PLEADIN
NASLOV ZAVRŠNOG RADA (2022): IMUNOLOŠKE METODE U KONTROLI HRANE
SAŽETAK: Za svrhu određivanja složenih bioloških molekula razvijene su razne imunološke metode koje se koriste u prehrambenoj industriji. Najčešće korištena metoda je imunoenzimska ELISA (Enzyme-Linked ImmunosorbentAssay) metoda zbog svoje osjetljivosti i selektivnosti lako utvrđuje ciljane antigene u uzorku. Svoju primjenu pronalazi u detektiranju kontaminanata i rezidua, alergena, detekciji GMO i autentičnosti hrane.
KLJUČNE RIJEČI: imunološke metode, imunoenzimska ELISA (Enzyme-Linked ImmunosorbentAssay), kontrola hrane
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875