STUDENT: PAULA ŠARAC
MENTOR: PROF.DR.SC.JOZO GRBAVAC
NASLOV ZAVRŠNOG RADA (2021.): ZNAČAJ BIOFILMA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
SAŽETAK: Značaj biofilma u prehrambenoj industriji u novijim istraživanjima objašnjava borbu tehnologa s ovim problemom. U radu je objašnjeno što je biofilm, kako nastaje, kako je otkriven, kako se može spriječiti, te brojne druge zanimljivosti i podaci o ovom staništu bakterija. U radu su opisane posljedice formiranja biofilmova u prehrambenoj industriji, kao i načini njihovog detektiranja. Isto tako, raščlanjeno je poimanje biofilma, obzirom na činjenicu kako se u protekla dva desetljeća neprestano mijenjalo mišljenje o mehanizmu nastanka biofilmova
KLJUČNE RIJEČI: biofilm, bakterije, matriks, dezificijens, čišćenje, higijena
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875