STUDENT: ANĐELA PETRA JELČIĆ 

MENTOR: RED. PROF. DR. SC. NEVENKO HERCEG

NASLOV ZAVRŠNOG RADA (2018) : TEHNOLOGIJA UZGOJA RANOG KRUMPIRA U HERCEGOVINI

 

SAŽETAK: Prednost proizvodnje ranog krumpira se ogleda u mogućnosti ranije obrade. Već u zimskim mjesecima se može započeti proizvodnja u zaštićenom prostoru, najčešće u plastenicima. Uzgoj krumpira u plastičnim tunelima moguća je za oko 30 dana ranija proizvodnja mladog krumpira. Rani krumpir bit će kvalitetan i može ostvariti najveći profit na tržištu, ako se pravilno odaberu veoma rane i rane sorte, posade naklijali i deklarirani gomolji u ranim rokovima, nastre tlo i biljke pokriju agrilom.

Cilj završnog rada je opisati način proizvodnje ranog krumpira na području Hercegovine, posebice na području Hercegovačko neretvanske županije, gdje je ovaj vid proizvodnje postao tradicija zbog jedinstvenog geografskog položaja i klimatskih uvjeta koji daju specifičan okus svim proizvodima, pa tako i ranom krumpiru za koji je osiguran i certifikat o zaštiti oznake geografskog porijekla.

 

KLJUČNE RIJEČI: rani krumpir, tehnologija uzgoja, Hercegovina

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Go to top