U organizaciji Hrvatskog društva biljne zaštite i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u Opatiji je od 05. - 08. veljače 2019. godine održan 63. Seminar biljne zaštite na kome je sudjelovalo preko 600 sudionika iz nekoliko europskih država.
Nakon svečanog otvaranja 63. Seminara biljne zaštite i pozdravnih riječi uzvanika, prof. dr. Ivan Ostojić je primio posebno priznanje – Srebrnu plaketu i Povelja uz srebrnu plaketu od predsjednice Hrvatskog društva biljne zaštite prof.dr.sc. Jasminke Igrc-Barčić. Priznanje je posebno vrijedno jer su ga dodijelile kolegice i kolege iz struke.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru rezidbom vinograda obilježilo je početak radova u sveučilišnom vinogradu u Pokušalištu Rodoč. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo da je vrijeme započeti proces rezidbe kako bi se pripremili vinogradi i stavili u svoju funkciju, kako to i nalažu vrijeme i procedure obrade ove kulture. Sveučilište i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet ulaze u proizvodnju eko hrane. Na Pokušalištu Rodoč studenti obrađuju zasade višnje, smokve, šipka, kupine, maline te ljekovitog i aromatičnog bilja.
Izaslanstvo Općine Ljubuški boravilo je u radnoj posjeti Sveučilištu u Mostaru te su tom prigodom održali nekoliko važnih sastanaka s ciljem jačanja dvosmjerne komunikacije, formaliziranja odnosa kako bi u konačnici sinergijski napravili iskorake.
Budući da su primarne grane razvoja Općine Ljubuški poljoprivreda i turizam posjetili su Agronomski i prehrambeno-tehnološki. Dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta prof. dr. Ivan Ostojić zajedno sa suradnicima je istaknuo kako surađuju s Ministarstvom gospodarstva ZHŽ u izradi Strategije ruralnog razvoja te da je u poljoprivredi prvo potrebno ispitivanje kvalitete i sastava tla kako bi se mogle odrediti sorte i kulture koje bi se uzgajale, a područje općine Ljubuški ima razvojni potencijal.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru rezidbom vinograda obilježava početak radova u sveučilišnom vinogradu u Pokušalištu Rodoč 1. veljače (petak) u 12.00 sati. U rezidbi će sudjelovati studenti, djelatnici i uprava Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, uprava Sveučilišta u Mostaru i dekani ustrojbenih jedinica. Menadžment Sveučilišta u Mostaru na ovaj način želi pokazati kako Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet ima veliki potencijal u proizvodnji hrane, a procesi na tom području će se intenzivirati. Proizvodnjom hrane može se postići samoodrživ sustav fakulteta, ali i tim dodatnim sredstvima unaprijediti praktičnu nastavu kroz opremanje laboratorija i potrebnih prostorija, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875