STUDENT: JOSIP PALAC
MENTOR: DOC. DR. SC. MILAN ANDRIJANIĆ
NASLOV ZAVRŠNOG RADA: Mikrobiološka kakvoća hrane i parametri kojima moraju udovoljiti namirnice
SAŽETAK: Mnogobrojne vrste mikroorganizama prisutne na ili u namirnicama i prehrambenim proizvodima, mogu se upotrijebiti za prosudbu o njihovoj mikrobiološkoj sigurnosti i kakvoći. Mikrobiološki kriteriji imaju za cilj da daju određen stupanj garancije da je hrana sigurna i odgovarajućeg kvaliteta u roku upotrebe, ukoliko se sa njom postupa na propisan način. Pravilnik o mikrobiološkim kriterijima za hranu je jedan od mehanizama za ostvarivanje sigurnosti hrane, a kao i drugi propisi o hrani imaju jedan ili više općih ciljeva visokog stupnja zaštite života i zdravlja ljudi te mjere koje se primjenjuju u skladu s ovim propisom zasnivaju na procjeni rizika.
KLJUČNE RIJEČI: mikrobiološki kriteriji, hrana, pravilnik
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875