STUDENT: JOSIP PALAC

MENTOR: DOC. DR. SC. MILAN ANDRIJANIĆ

NASLOV ZAVRŠNOG RADA: Mikrobiološka kakvoća hrane i parametri kojima moraju udovoljiti namirnice

SAŽETAK: Mnogobrojne vrste mikroorganizama prisutne na ili u namirnicama i prehrambenim proizvodima, mogu se upotrijebiti za  prosudbu  o njihovoj mikrobiološkoj sigurnosti i kakvoći. Mikrobiološki kriteriji imaju za cilj da daju određen stupanj garancije da je hrana sigurna i odgovarajućeg kvaliteta u roku upotrebe, ukoliko se sa njom postupa na propisan način. Pravilnik o mikrobiološkim kriterijima za hranu je jedan od mehanizama za ostvarivanje sigurnosti hrane, a kao i drugi propisi o hrani imaju jedan ili više općih ciljeva visokog stupnja zaštite života i zdravlja ljudi te mjere koje se primjenjuju u skladu s ovim propisom zasnivaju na procjeni rizika.

KLJUČNE RIJEČI: mikrobiološki kriteriji, hrana, pravilnik

 

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh