SAŽETAK: KRISTINA ANČIĆ
MENTOR: IZV. PROF. DR. SC. JURISLAV BABIĆ
NASLOV ZAVRŠNOG RADA: ZAMJENA ZA MASTI NA BAZI ŠKROBA
SAŽETAK: Škrob je ugljikohidrat koji ima jako značajnu upotrebu kao sirovina u različitim industrijama kao što su: prehrambena, industrija papira i sl. Primjena škroba u prehrambenoj industriji je od vrlo velike važnosti gdje se koriste za postizanje određenih svojstava proizvoda kao što su: vezivanje arome, tvorba filmova, ugušćivanje itd. Pojedini derivati škroba koji se proizvode modifikacijom ili hidrolizom škroba imaju određena fizikalna svojstva masti. Navedeni derivati koriste se kao dodaci u različitim prehrambenim proizvodima s ciljem smanjenja udjela masti.
KLJUČNE RIJEČI: škrob, zamjenske masti, prehrambeni proizvodi
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875