STUDENT: MARIJA JURKOVIĆ
MENTOR: PROF.DR.SC. STANKO IVANKOVIĆ
NALSOV ZAVRŠNOG RADA (2017) : MESO PERADI
SAŽETAK: U radu su navedene karakteristike mesa peradi. Najvažnije i najzastupljenije je meso kokoši, a zatim pačje, guščje i pureće meso. Dotakla sam se i hranidbe peradi, pošto je to jedan od uvjeta za dobivanje visoko kvalitetnog mesa. Obradila sam nutritivna svojstva mesa peradi, tehnološku kvalitetu mesa, te meso peradi kao funkcionalna hrana, što je u novije vrijeme sve više istraživano područje. U razvijenim zemljama kvalitetnoj prehrani ljudi pridaje se posebna važnost. U dijetetske proizvode ubraja se i meso pilića koje je bogato bjelančevinama i sadrži nizak udio masti.
KLJUČNE RIJEČI: perad, kokoš, brojler, pilići, biserka, prehrana peradi....
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875