STUDENTICA: VALENTINA BOŠNJAK
MENTORICA: DR.SC. ANITA IVANKOVIĆ, IZV. PROF.
NASLOV ZAVRŠNOG RADA (2019): KVALITETA VODE U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
SAŽETAK: Kad je riječ o prehrambenoj industriji voda kao sirovina je vrlo važna, voda mora imati kvalitetu vode za pranje. U prehrambenoj industriji voda se koristi za preradu šećera, mliječnih proizvoda, voća i povrća, mesa i ribe, napitaka. Voda mora biti bez mirisa, okusa, boje i zdravstveno ispravna, ne smije sadržavati mikroorganizme i parazite. Mogu nastati velike količine otpadnih voda u tvornica i to je jedan od problem, količina otpadnih voda povezana je sa potrošnjom vode u tvornici. Zagađenje može smanjiti smanjivanjem gubitka sirovine, poluproizvoda, sredstva za pranje i dezinfekciju. Također voda jako utječe na kvalitetu hrane. Nečistoće u vodi utjecat će na kvalitetu hrane, uglavnom uključujući pogoršanje boje hrane, promjenu boje, boju, neugodan miris, zamućenje, kristalizaciju.
KLJUČNE RIJEČI: kvaliteta vode, tehnologija vode, opskrba vode.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875