Gosti emisije Budi EKO frend ove srijede, 8. travnja bili su doc.dr.sc. Danijela Petrović, v.d. dekana Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, i gospodin Branimir Penava, direktor Herceg etno sela Međugorje. U polusatnom radijskom programu, koji se svake druge srijede pod pokroviteljstvom našeg fakulteta emitira na valovima Mostarke panorame, bilo je riječi o predstojećem prvom izdanju sajma cvijeća u Hercegovini kojeg organizira tvrtka Union Foods d.o.o. Čitluk. Uz partnere sajma, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, županijska ministarstva i Turističku zajednicu HNŽ, značajnu potporu provedbi cijele manifestacije pružit će i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru.
Predstavnici Podružnice Studentskog zbora Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Marija Banožić i Luka Bjeliš bili su gosti ovotjednog izdanja emisije Budi EKO frend, emitirane u srijedu, 22. travnja 2015. godine. U ovom programu, koji se realizira na valovima Radija Herceg Bosne u emisiji Mostarska panorama pod pokroviteljstvom našeg fakulteta, studenti su govorili o trenutnim aktivnostima Studentskog zbora.
Za studente II. godine preddiplomskog studija pod vodstvom prof.dr.sc. Zdravka Matotana i mr.sc. Elme Sefo u četvrtak, 23.04. 2015. godine organizirana je terenska nastava iz kolegija iz oblasti povrćarske i cvjećarske proizvodnje. U vrtnom centru Sjemenarne Mostar studenti su upoznati s potrebnim repromaterijalom za organiziranje uspješne proizvodnje, naročito sjemenom, sadnim materijalom, gnojivima, te sredstvima za zaštitu biljaka. Širu paletu sadnog materijala cvijeća i ukrasnog bilja, kao i postupak proizvodnje studenti su imali priliku vidjeti u vrtnom centru Granum u Čapljini.
Knjiga "Uvod u sigurnost hrane" je namijenjena svim dionicima čiji je primarni interes i briga sigurnost hrane kao što su stručnjaci i znanstvenici koji se bave svim aspektima sigurnosti hrane i zaštite potrošača, svim subjektima u poslovanju s hranom, laboratorijima, potrošačima, te učenicima i studentima koji žele usvojiti znanja iz tog područja. Razlog izlaska knjige, po riječima urednicedoc.dr.sc. Jelene Đugum, nalazi se u upotpunjavanju praznine koja je prisutna u stručnoj i znanstvenoj literaturi takvog sadržaja. Naime, u trenutačnoj poplavi podataka i informacija, različitih prigodnih sadržaja vezanih uz hranu,ovaj uradak eminentnih stručnjaka i znanstvenika je još dragocjeniji.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875