Predstavnici Podružnice Studentskog zbora Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Marija Banožić i Luka Bjeliš bili su gosti ovotjednog izdanja emisije Budi EKO frend, emitirane u srijedu, 22. travnja 2015. godine. U ovom programu, koji se realizira na valovima Radija Herceg Bosne u emisiji Mostarska panorama pod pokroviteljstvom našeg fakulteta, studenti su govorili o trenutnim aktivnostima Studentskog zbora.
Za studente II. godine preddiplomskog studija pod vodstvom prof.dr.sc. Zdravka Matotana i mr.sc. Elme Sefo u četvrtak, 23.04. 2015. godine organizirana je terenska nastava iz kolegija iz oblasti povrćarske i cvjećarske proizvodnje. U vrtnom centru Sjemenarne Mostar studenti su upoznati s potrebnim repromaterijalom za organiziranje uspješne proizvodnje, naročito sjemenom, sadnim materijalom, gnojivima, te sredstvima za zaštitu biljaka. Širu paletu sadnog materijala cvijeća i ukrasnog bilja, kao i postupak proizvodnje studenti su imali priliku vidjeti u vrtnom centru Granum u Čapljini.
Knjiga "Uvod u sigurnost hrane" je namijenjena svim dionicima čiji je primarni interes i briga sigurnost hrane kao što su stručnjaci i znanstvenici koji se bave svim aspektima sigurnosti hrane i zaštite potrošača, svim subjektima u poslovanju s hranom, laboratorijima, potrošačima, te učenicima i studentima koji žele usvojiti znanja iz tog područja. Razlog izlaska knjige, po riječima urednicedoc.dr.sc. Jelene Đugum, nalazi se u upotpunjavanju praznine koja je prisutna u stručnoj i znanstvenoj literaturi takvog sadržaja. Naime, u trenutačnoj poplavi podataka i informacija, različitih prigodnih sadržaja vezanih uz hranu,ovaj uradak eminentnih stručnjaka i znanstvenika je još dragocjeniji.
U sklopu terenske nastave iz kolegija Opasnosti vezane uz hrane studenti prve godine diplomskog studija Prehrambeno inženjerstvo su zajedno s profesoricom Doc.dr.sc. Jelenom Đugum posjetili Zavod za javno zdravstvo u Mostaru i tvornicu Ledo u Čitluku. U Zavodu za javno zdravstvo imali su priliku vidjeti kako se provode mikrobiološke i kemijske analize hrane, pitke vode i predmeta opće uporabe. U tvornici Ledo dočekao ih je tehnolog Drago Palac, dipl.ing. koji je studente proveo kroz sve faze proizvodnje sladoleda od zaprimanja sirovina do skladištenja gotovog proizvoda. Ledovi tehnolozi su govorili o HACCP-u i kritičnim točkama u proizvodnju sladoleda te drugim načinima na koje osiguravaju kvalitetu svojih proizvoda. Nakon obilaska, studenti su isprobali neke od najpoznatijih sladoleda kako bi se i sami uvjerili u njihovu kvalitetu.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875