Djelatnici Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Marija Banožić i Antonio Stipanović, sudjelovali su na 2. međunarodnoj konferenciji Food Waste Stop održanoj u Cordobi, Španjolska. Konferencija je održana od 3. do 5. ožujka 2025. godine u prostorijama rektorata Sveučilišta u Cordobi, a uključivala je niz pozvanih predavanja, oralnih prezentacija i poster sekciju.
Konferencija je okupila znanstvenike i stručnjake iz različitih područja s ciljem razmjene znanja i iskustava o smanjenju otpada u prehrambenom sektoru. Tijekom konferencije, zaposlenici APTF-a, predstavili su rad pod nazivom “Effect of encapsulation wall material on aroma retention of citrus pomace” u okviru sekcije „Cross-cutting strategies and smart systems for food management“.
Osim sudjelovanja na znanstvenom kongresu, ovaj boravak je iskorišten i za sudjelovanje na sastanku upravnog odbora COST akcije „CA22134 Sustainable Network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation“, kao i za radne sastanke članova projektnog tima unutar radnih skupina, gdje su definirani daljnji koraci u provedbi projekta.
Sudjelovanje naših zaposlenika na ovom događaju predstavlja važan doprinos međunarodnoj suradnji i jačanju istraživačkih kapaciteta fakulteta u području održivosti i smanjenja otpada u prehrambenom sektoru.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875