Image13

Dana, 9.ožujka 2023. godine, organizirana je terenska nastava za studente diplomskog studija Prehrambene tehnologije smjerovi Prehrambeno inženjerstvo i Nutricionizam u sklopu kolegija Opasnosti vezane uz hranu na inicijativu dr. sc. Anite Lalić, izv. prof. Najprije je održano predavanje u Agenciji za sigurnost hrane BiH Istaknuta je važnost sigurnosti hrane i primjene procesa procjene rizika. Studente su u ime Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine primili šef Odsjeka za procjenu rizika i naučne podatke Dragan Tomović i viša stručna suradnica Ivana Zovko koji su održali predavanja u okviru kojih su studenti upoznati s nadležnostima Agencije definiranim Zakonom o hrani („Službeni glasnik BiH“, broj 50/04), temeljnim načelima procjene rizika te s rezultatima istraživanja o prehrambenim navikama stanovništva BiH.

U okviru nastave, studenti su posjetili i Hercegovaču pivovaru gdje su upućeni u proces proizvodnje, imajući uvid u boce na putu od stroja za pranje, punjenje, pasterizaciju pa sve do zatvaranje i etiketiranja.

Stečeno znanje će zasigurno koristiti studentima u daljnjem obrazovanju.

Vodič za studente

Vodic

HarISA

Harisa Logo

O projektu HarISA

VGUK

Krizevci Logo

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh