U sklopu terenske nastave iz kolegija Opasnosti vezane uz hrane studenti prve godine diplomskog studija Prehrambeno inženjerstvo su zajedno s profesoricom Doc.dr.sc. Jelenom Đugum posjetili Zavod za javno zdravstvo u Mostaru i tvornicu Ledo u Čitluku. U Zavodu za javno zdravstvo imali su priliku vidjeti kako se provode mikrobiološke i kemijske analize hrane, pitke vode i predmeta opće uporabe. U tvornici Ledo dočekao ih je tehnolog Drago Palac, dipl.ing. koji je studente proveo kroz sve faze proizvodnje sladoleda od zaprimanja sirovina do skladištenja gotovog proizvoda. Ledovi tehnolozi su govorili o HACCP-u i kritičnim točkama u proizvodnju sladoleda te drugim načinima na koje osiguravaju kvalitetu svojih proizvoda. Nakon obilaska, studenti su isprobali neke od najpoznatijih sladoleda kako bi se i sami uvjerili u njihovu kvalitetu.
Ovim putem studenti se još jednom žele zahvaliti zaposlenicima Zavoda za javno zdravstvo u Mostaru i tehnolozima tvornice Ledo na gostoprimstvu.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875