Dragi maturanti,

pred Vama je još jedno ozbiljno životno raskrižje na kojem trebate donijeti odluku kojim putem krenuti dalje i koje zvanje odabrati kao svoj životni poziv… Odluka koja je pred Vama nije nimalo lagana i jedna je od onih koje će trajno usmjeriti daljnji tijek vašeg života.

Iako će Vam roditelji, prijatelji, poznanici i mi kao dio sveučilišne zajednice, svatko na svoj način i u najboljoj namjeri, nastojati olakšati  taj  izbor  odluka mora biti isključivo Vaša. Pri tome trebate imati na umu kako će Vam poziv za koji se odlučite u budućnosti oduzimati trećinu vašeg vremena i zato nije nevažno što ćete izabrati jer  „za uspjeh nije bitno raditi što voliš, nego voljeti to što radiš“.

Štogod odlučili, vodite računa da svoju mladost i životnu energiju usmjerite prema onom što će zadovoljiti interese i talente koje posjedujete, i što bi Vam u budućnosti trebalo donijeti željeni rezultat- zadovoljstvom poslom koji radite i primjerenu materijalnu sigurnost.

Ukoliko volite prirodu i dinamičan rad na terenu čiji su rezultati svima vidljivi, a interesiraju Vas biotehničke znanosti i istraživanja, možda je pravi izbor za Vas Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Mi Vam možemo ponuditi poticajno okruženje i mogućnost da  usvojite ne samo teorijska i praktična znanja nego i da razvijete svoju ambiciju i intelektualnu radoznalost. Zato su naši studijski programi sastavljeni na način koji omogućava optimalnu kombinaciju količine bazičnog teoretskog znanja potrebnog za ovladavanje strukom i količine modernih spoznaja te stručnih vještina koje omogućuju da Vi, u relativno kratkom roku, budete sposobni u potpunosti odgovoriti zahtjevima vašeg budućeg radnog okružja. Naši studijski programi iz znanstvenih polja agronomije i biotehnologije strukturom i načinom izvođenja potpuno su prilagođeni srodnim studijima u državama Europske unije, Bolonjskoj deklaraciji i strukturi 3+2+3 što uključuje sveučilišni preddiplomski studij u trajanju od tri godine, sveučilišni diplomski studij u trajanju od dvije godine  i poslijediplomski, doktorski studij u trajanju od tri godine. Nastava se na svim studijskim programima izvodi po modelu uravnotežene teorijske i praktične nastave. Teorijska nastava izvodi se klasičnom metodom predavanja i seminara dok se praktična nastava, ovisno o kolegiju, prakticira u laboratorijima, na vlastitom pokusnom poligonu te terenskim posjetima različitim proizvodnim organizacijama.

Na koncu, ako smo Vas zainteresirali, ali prije svega ako je Vaš osobni interes unutar područja biotehničkih znanosti, vrata Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru  širom su otvorena za Vas i dobro nam došli!

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh