Alumnimeet2ŠTO JE ALUMNI?

Alumni je popularni naziv (latinskog podrijetla, starateljstvo, štićenik) za bivše studente nekog visokog učilišta. Alumni (lat. Množina od laumnus) znači bivši pripadnik neke ustanove, najčešće sveučilišta (Alma Mater) koji ostaje u svezi s njom. Alumni su uobičajena udruženja u svijetu pa na nekim sveučilištima imaju i stoljetnu tradiciju.

Iako je Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru jedan od mlađih fakulteta u regiji, želi slijediti sve dobre prakse pa tako i uspostaviti trajnu vezu sa svojim diplomiranim studentima i obavještavati ih o svojim razvojnim planovima i programima te potaknuti sve vas koji ste stekli diplomu na ovom fakultetu da nam pomognete u nastojanjima da ono bude što bolje i kvalitetnije.

CILJEVI KLUBA?

Cilj je uspostava i održavanje veze između fakulteta  i diplomiranih studenata kao i poticanje suradnje između fakulteta, tvrtki i organizacija u kojima su zaposleni. Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru želi uspostaviti trajnu vezu sa svojim završenim studentima i informirati ih o svim razvojnim planovima i programima obrazovanja i izobrazbe te uključiti sve one koji žele pomoći razvoju fakulteta. U tom smislu, komunikacija sa diplomiranim studentima jedan je od važnih zadataka i to ne samo vezano za njihove želje i potrebe (studiranjem ili pronalaskom posla) već i njihovo razmišljanje o samom studiju (njihovi prijedlozi i primjedbe).

Bivši studenti mogu utjecati na osmišljavanje strategije razvoja fakulteta, utjecati na profiliranje novih nastavnih planova i programa, pomagati u marketingu i samoj promociji fakulteta.

Moramo naglasiti važnost suradnje između fakulteta i tvrtki u kojima rade bivši studenti i to u smislu skretanja pozornosti potencijalnim poslodavcima na zapošljavanje budućih diplomanata.

GLAVNI CILJEVI:

  • upostavljanje i održavanje veze između fakulteta i njegovih studenata nakon završetka studiranja 
  • povezivanje svih nekadašnjih studenata kroz druženja i razmjenu iskustava 
  • razvijanje suradnje između fakulteta i tvrtki ili organizacija u kojima rade bivši studenti 
  • razmjena stručnih i poslovnih informacija između članova udruženja 
  • promocija i unapređenje djelatnosti  fakulteta 
  • pomoć pri zapošljavanju članova udruženja 
  • obilježavanje obljetnica i jubilarnih datuma 
  • suradnja s ostalim Alumni udruženjima u zemlji  i Sveučilištu
  • zaštita strukovnih interesa

KAKO POSTATI ČLAN ALUMNI KLUB  AGRONOMSKOG I PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA?

ALUMNI KLUB Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, je klub bivših diplomiranih studenata čiji se član postaje ispunjavanjem online pristupnice na:

https://docs.google.com/forms/d/1LYCv3xHCDigmghmnlbhlBln2xCkZMdBszAjpoMSxW20/edit?usp=sharing kojom se Vaši podaci upisuju u bazu podataka a Vi dobivate status člana i obavijest o upisu

članstvo putem e-maila.

KOJE POGODNOSTI IMAJU ČLANOVI ALUMNI KLUB  AGRONOMSKOG I PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA?

Sve članove ALUMNI KLUB  Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta redovite ćemo izvještavati o našim aktivnostima i razvojnim planovima pomoću ove web stranice i na druge pogodne načine. 

Fakultet svojim bivšim studentima može sustavno pružati stručnu, znanstvenu i drugu pomoć kroz različite projekte i tečajeve, dostupnost stručnoj literaturi itd. 

Članovi ALUMNI KLUBA  Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta imaju mogućnost koristiti se različitim tečajevima koji se organiziraju na fakultetu uz povlašten status. 

Sve važne obavijesti i događaje vezane za fakultet, kao i programe izobrazbe objavljivat ćemo na Internet stranici fakulteta, te slati na mailove koje ste ostavili prilikom registracije u klub i na taj način dodatno povezati članove udruženja.

Članovi Alumni kluba Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh