TEMELJNA DOKUMENTACIJSKA KARTICA
DIPLOMSKI RAD
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88 000 Mostar BiH
Znanstveno područje: Biotehničke znanosti
Znanstveno polje: Prehrambeno inženjerstvo
Nastavni predmet: Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda
Tema rada prihvaćena je na 56. sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 14. 5. 2020. godine
Mentor: dr. sc. Marija Jukić-Grbavac, doc.
Magareće mlijeko u humanoj prehrani
Marija Njavro, 402/DS
Cilj ovog rada je prikupiti i obraditi podatke analiza magarećeg mlijeka sa OPG-a, te prikazati kakvoću i kvalitetu mlijeka s ciljem unpređenja primarne proizvodnje.
Za bolje razumijevanje specifičnosti mlijeka magarice u usporedbi s ostalim vrstama mlijeka koje se komercijalno koriste u humanoj prehrani, u ovom radu biti će istražena povijest, tradicija i pasmine na našem području kao i osobine i svojstva magarećeg mlijeka.
Ključne riječi: magareće mlijeko, pasmine magaraca, kemijski sastav mlijeka, rezidue
Rad sadrži: 64 stranica
11 slika
11 tablice
18 literaturnih referenci
Jezik izvornika: hrvatski
Sastav Povjerenstva za obranu:
Datum obrane: 2020.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875