Knjiznica

Posudba - radno vrijeme: 9:00h – 15:00h
   
Čitaonica - radno vrijeme: 9:00h – 16:00h
   
Pauza:  10:30h - 11:00
Voditelj Studentske službe: dipl.ing.agr. Marija Smiljanić
Telefon: 036 337 119
Fax:  
Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Lokacija:  


Pravila za korištenje knjižnice Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Mostaru

Korisnici

Usluge knjižnice Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Mostaru mogu koristiti:

  • studenti Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Mostaru 
  • zaposlenici i suradnici
  • vanjski korisnici

Studenti koriste usluge knjižnice uz predočenje Indexa i osobne iskaznice. Članarina se ne plaća. Zaposlenici i suradnici koriste usluge knjižnice u dogovoru s knjižničnim osobljem. Vanjski korisnici koriste usluge Knjižnice u dogovoru s voditeljicom knjižnice i uz predočenje osobne iskaznice (samo u čitaonici). Ulazak u Knjižnicu potrebno je prijaviti zaposlenom osoblju. 

Informacije

Obrada građe se obavlja u bibliotečko-informacijskom sustavu COBISS od 2010.godine. COBISS  predstavlja organizacijski model povezivanja biblioteka u bibliotečko-informacijski sustav sa uzajamnom katalogizacijom, uzajamnom bibliografsko-kataloškom bazom podataka COBIB i bazom podataka o bibliotekama COLIB i znanstvenih djelatnika E-CRIS, također s brojnim drugim funkcijama. Informacije o fondu i pretraživanje građe moguće ne linku http://www.cobiss.ba/scripts/cobiss?command=CONNECT&base=10415

Sveučilište u Mostaru u okviru projekta ERASMUS+ WB LNSS ima osiguran pristup i korištenju Lib Guides platforme gdje možete pronaći korisne priručnike i sadržaje vezano za pretraživanje, istraživanje i pronalaženje materijala u istraživačkom radu. Originalna stranica je na engleskom jeziku, ali u gornjem desnom kutu možete prebaciti na hrvatski jezik. Stranica se konstantno dorađuje i uređuje postavljanjem novih informacija i sadržaja. Zasada prevladavaju sadržaji na engleskom jeziku u vidu smjernica, video tutoriala za podršku, ali u bliskoj budućnosti sadržaji na hrvatskom jeziku će prevagnuti, uz napomenu kako su dostupni i sadržaji koje uređuju kolege sa Univerziteta u Sarajevu i Kantonalne i univerzitetske biblioteke iz Bihaća.

Posudba

Studentima Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta posuđuju se knjige iz općeg fonda za korištenje izvan knjižnice Moguće je posuditi tri knjige na rok od 21 dana. Iste je moguće produžiti još za 10 dana ali u dogovoru s knjižničnim osobljem. Korisnicima koji ne vrate zadužene knjige na vrijeme naplaćivati će se kazne.

Knjige je moguće posuditi i međuknjižničnom posudbom preko matičnih knjižnica. Usluge međuknjižničke posudbe se naplaćuju. Korisnik koji treba građu iz drugih biblioteka u BiH ili iz inozemstva može je naručiti. Moguće je naručiti knjigu, fotokopiju, mikrofilm ili digitalizirani zapis članka iz periodičkih publikacija, kao i fotokopije, mikrofilmove ili digitaliziranu građu ako su zahtjevi u skladu s važećim propisima o autorskom pravu ili drugim propisima. 

Časopisi i referentna zbirka (rječnici, leksikoni, enciklopedije i sl.) mogu se koristiti samo u čitaonici.

Za potvrdu iz knjižnice potrebno je:

1. Vratiti posuđenu literaturu
2. Dostaviti sažetak rada / dokumentacijsku karticu (primjer, vidjeti/preuzeti na stranici fakulteta)
3. Dostaviti cijeli rad u elektronskoj formu na sljedeći e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izmirenje svih obveza prema Knjižnici uvjet je za izdavanje Potvrde o diplomiranju.

Čitaonica 

Čitaonica korisnicima služi za učenje i korištenje knjižnične građe. Prilikom ulaska u čitaonicu potrebno je javiti se knjižničnom osoblju. U čitaonicu se ulazi isključivo sa stvarima potrebnim za rad u čitaonici, a unošenje hrane i pića nije dozvoljeno. Prije ulaska u čitaonicu potrebno je isključiti mobitele. Bez konzultacije sa stručnim osobljem korisnicima nije dozvoljeno da sami uzimaju ili vraćaju knjige.

Pravilnici

- Dokumenti za završni i diplomski rad:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Online priručnik za student,doktorande,istraživače………

Pristupate online priručniku koji vam pomaže učinkovito i uspješno pronaći, procjeniti, upotrebiti informacije potrebne za istraživački rad ( seminari, dipl.radove,doktorske teze, članke,postere i sl.znanstvene radove…)

http://212.39.115.164/images/dokumenti/brosure/dodatak.pdf

http://212.39.115.164/images/dokumenti/brosure/ispravno.pdf

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh