Pozivaju se studenti prve godine preddiplomskoga studija da pruzmu elektronički identitet.
S identitetom studenti se prijavljuju u Studomat te u sustav za e-učenje SUMARUM. Elektronički identitet može se preuzeti sa sljedeće poveznice.
Ovdje možete pogledati kratke upute za preuzimanje identiteta.
Nakon preuzimanja elektroničkog identiteta, studenti također trebaju preuzeti službenu e-mail adresu koju kreira IT Centar Sveučilišta u Mostaru za sve studente Sveučilišta u Mostaru unutar GSuite for Education rješenja. Studenti se s korisničkim podacima elektroničkog identiteta prijavljuju u eduid profil gdje mogu pronaći gumb za preuzimanje e-mail adrese. Postupak preuzimanja ukratko je opisan u uputama za preuzimanje e-mail adresa.
Studenti su također dužni učitati fotografiju za sveučilišnu iskaznicu!
Upute za učitavanje fotografije nalaze se na sljedećoj poveznici.
Za više informacija o sustavu i procesu izdavanja SUM iskaznica možete posjetiti issi.sum.ba
U slučaju poteškoća kod preuzimanja elektroničkih podataka ili e-maila, javite se mailom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Studenti Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru su posjetili pogon za preradu ribe Žuvela gdje su vidjeli kako se od svježe ribe dolazi do gotovog konzerviranog proizvoda. Tvrtka Žuvela d.o.o. je obiteljska tvrtka osnovana 1992. godine. Od samih početaka osnovna djelatnost tvrtke je otkup i prodaja - izvoz svježe bijele ribe. Nedugo nakon, pokrenuli su konfekcioniranje i preradu jadranske ribe i morskih plodova da bi od 2007. godine osnovali tvrtku Žuvela HB d.o.o. sa sjedištem u Stocu. Iako je tvrtka bazirana na preradu i proizvodnju sitne ribe (srdele i inćuni) u sezoni prerađuju i lignje.
Nakon Stoca studenti i nastavno osoblje su posjetili Čapljinu gdje se nalazi pekarska industrija Krešić Mlini. Obitelj Krešić se od davnina bavila mlinarstvom, a 1991. godine su otvorili svoju prvu pekaru u Čapljini. Od 2005. godine proširili su svoj pogon te su počeli proizvoditi i tjesteninu. Proizvode više vrsta kruha i peciva u modernim kuhinjama te po tradicionalnoj recepturi, a tjestenina, koja se pravi bez aditiva i konzervansa, se prodaje diljem BiH.
U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine u prostorijama Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održano je javno predstavljanje projekta koje je odobrilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke na Natječaju za financiranje/sufinanciranje znanstveno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2019. godini:
Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru odobren je projekt pod naslovom "Primjena IT uređaja kao detektora u kolorimetrijskim kemijskim analizama".
Voditeljica projekta dr.sc. Anita Ivanković, izv.prof. predstavila je predmete, ciljeve, hipoteze, dosadašnje aktivnosti, detaljan program i metode istraživanja. Opisani su očekivani rezultati te predstavljen istraživački tim projekta.
Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Bank account (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Foreign currency account:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Bank account Student Union (KM):
3381302231566875