STUDENT: ANTONIO MATIĆ
MENTOR: PROF.DR.SC. TIHOMIR PRUSINA
NALSOV ZAVRŠNOG RADA (2015) : TEHNOLOŠKI PROCES PROIZVODNJE VINA ʺŽILAVKA CON BRIOʺ VINARIJE MATIĆ
SAŽETAK: Vino je alkoholno piće proizvedeno alkoholnom fermentacijom grožđa, ploda vinove loze (lat. Vitis Vinifera), a može se dobiti i od drugog voća a ponekad i od žitarica. Jedan je od najstarijih poljoprivrednih proizvoda. Vinarija Matić bavi se proizvodnjom i preradom grožđa više desetljeća. Na trebižatskim Bodenicima već preko 150 godina obitelj Matić uzgaja vinovu lozu.
U okviru rada detaljnije je opisan tehnološki proces proizvodnje vina Žilavka Con Brio vinarije Matić.
KLJUČNE RIJEČI: vino, Žilavka,vinarija, Matić, proizvodnja
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875