U okviru CEEPUS mreže HR-0306-00-2223 – For Safe and Healthy Food in Middle-Europe na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta  u Mostaru, , u razdoblju od 1. - 31. 10. 2022. god. gostovale su izv. prof. dr. sc. Kristina Mastanjević s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek Sveučilišta u Osijeku te izv. prof. dr. sc. Zorana Trivunović s Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. U sklopu tog gostovanja studentima treće godine prehrambene tehnologije su održale predavanja, studentima i nastavnom osoblju predstavili svoju matičnu instituciju te uputili poziv da iskoriste mogućnosti sudjelovanja u međunarodnim programima mobilnosti i posjete Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku i Tehnološki fakultet u Novom Sadu. Osim predavanja, kolege su predstavile i upravi fakulteta dodatne mogućnosti suradnje između dvije institucije koje već i sada izvrsno surađuju. Budući da potpisuju recenziju knjige "Pivo kao prehrambeni proizvod", sudjelovale su i na njenoj promociji.  Projekt pisanja i objavljivanja knjige naslova, Pivo kao prehrambeni proizvod (izdavač GlobeEdit 2022 god., ISBN 978-613-8-25084-5), nastao je zbog potrebe dodatne literature na domaćem jeziku vezane za spomenutu tematiku. Knjiga je namijenjena širokom krugu čitatelja te samim tim može poslužiti kao stručna literatura pivarima koji prave pivo u kućnoj ili industrijskoj radinosti, nastavnom osoblju i studentima (studentima preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija) Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ali i studentima drugih fakulteta, te ljubiteljima piva koji žele više naučiti o pivu. Knjiga se sastoji od pet poglavlja i to: 1. Uvod, 2. Pivo i tehnologija proizvodnje, 3. Mikroorganizmi u proizvodnji piva, 4. Nusproizvodi u pivarskoj industriji i 5. Prehrambena vrijednost piva i njegov utjecaj na zdravlje.  Autorice su Anita Lalić, doc.dr.sc; Andrea Karlović, viši asistent te Nevena Ćorić, viši asistent. U okviru nastavka uspješne suradnje u istoj CEEPUS mreže HR-0306-00-2223 – For Safe and Healthy Food in Middle-Europe na Tehnološkom fakulteta Univerzitetu u Novom Sadu gostovala je i doc. dr. sc. Anita Lalić kroz 1 tjedan mobilnosti  gdje je sudjelovala na ICAPP konferenciji s posterskim izlaganjem, održala predavanje studentima te obišla laboratorije s nastavnim osobljem radi dogovora oko buduće suradnje.

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh