TEMELJNA DOKUMENTACIJSKA KARTICA
DIPLOMSKI RAD
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb, 88 000 Mostar, BiH
Znanstveno područje: Biotehničke znanosti
Znanstveno polje: Prehrambeno inženjerstvo
Nastavni predmet: GMO u proizvodnji hrane
Tema rada: je prihvaćena na 62. sjednici znanstveno nastavnog- vijeća, održanoj 30.3.2021.
Mentor: Dr.sc. Jurica Primorac, docent
Naslov teme diplomskog rada:
METODE PROCJENE SIGURNOSTI GENETIČKI MODIFICIRANE HRANE
Maja Jelinić-Modraković 421/DS
Sažetak: Genetički modificirani organizmi (GMO) mogu se definirati kao organizmi u kojima je genetički materijal (DNA) promijenjen na način koji se u prirodi ne događa. GM hrana ima svoje prednosti u odnosu na konvencionalnu (organsku) hranu. GM hrana, iako predviđena kao hrana koja bi nudila mnoge pogodnosti, se pronašla kao tema koja se sagleda sa mnogo skepticizma. Cilj ovog rada jeste da se iznesu potencijalni rizici koje GMO i GM hrana mogu uz sebe nositi, te metode kojim bi se ti rizici mogli procijeniti.
Ključne riječi: genetski modificirani mikroorganizmi, rizici, procjena rizika
Rad sadrži: 37 stranica
1 slika
44 literaturne reference
Jezik izvornika: hrvatski
Sastav Povjerenstva za obranu:
Datum obrane: 11.11. 2021.god
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875