TEMELJNA DOKUMENTACIJSKA KARTICA

DIPLOMSKI RAD

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Sveučilišta u Mostaru

Biskupa Čule bb 88 000 Mostar BiH

 

Znanstveno područje:      Biotehničke znanosti

Znanstveno polje:             Prehrambeno inženjerstvo 

Nastavni predmet:            Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda

Tema rada          prihvaćena je na 56. sjednici Fakultetskog vijeća održanoj  14. 5. 2020. godine

Mentor:                dr. sc. Marija Jukić-Grbavac, doc.

 

Magareće mlijeko u humanoj prehrani

Marija Njavro, 402/DS

Cilj ovog rada je prikupiti i obraditi podatke analiza magarećeg mlijeka sa OPG-a, te prikazati kakvoću i kvalitetu mlijeka s ciljem unpređenja primarne proizvodnje.

Za bolje razumijevanje specifičnosti mlijeka magarice u usporedbi s ostalim vrstama mlijeka koje se komercijalno koriste u humanoj prehrani, u ovom radu biti će istražena povijest, tradicija i pasmine na našem području kao i osobine i svojstva magarećeg mlijeka.

 

Ključne riječi: magareće mlijeko, pasmine magaraca, kemijski sastav mlijeka, rezidue

Rad sadrži:          64 stranica

                                               11 slika

                                               11 tablice

                                               18 literaturnih referenci

Jezik izvornika: hrvatski

Sastav Povjerenstva za obranu:

  1. sc. Marija Jukić–Grbavac, doc. ̶  mentor
  2. sc. Jozo Grbavac, izv. prof.r ̶  član
  3. sc. Stanko Ivanković, red.prof.. ̶  član

 

Datum obrane: 2020.

 

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh