TEMELJNA DOKUMENTACIJSKA KARTICA
DIPLOMSKI RAD
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb, 88 000 Mostar, BiH
Znanstveno područje: Biotehničke znanosti
Znanstveno polje: Prehrambena tehnologija
Nastavni predmet: Tehnologija jakih alkoholnih pića
Tema rada: je prihvaćena na 55 sjednici Znanstveno–nastavnog vijeća održanoj 28. 02. 2020. godine
Mentor: prof. dr. sc.Borislav Miličević
Utjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata
Amila Voljevica, 375/DS
Sažetak: Vinski destilat je proizvod koji se dobije destilacijom vina. Cilj ovog rada je bio ispitati kako odabir sorte grožđa utječe na kakvoću vinskog destilata. U ovom istraživanju proces dobivanja destilata proveo se po standardnom industrijskom postupku u Vinariji Hepok gdje se u sklopu vinarije nalazi industrijska destilerija. Odrađene su osnovne OIV kemijske analize na uzorcima 3 vinska destilata dobivena od različitih (Smederevka, Skadarka, Rizling) sorti grožđa, zatim se senzorska procjena vinskih destilata DLG metodom.Destilat Skadarke se pokazao najbolji prema kemijskim analizama, ali također senzorski je najbolje ocijenjen.
Ključne riječi: grožđe, destilacija, vinski destilat, parametri kakvoće
Rad sadrži: 38 stranica
8 slika
7 tablica
70 literaturne reference
Jezik izvornika: hrvatski
Sastav Povjerenstva za obranu:
Datum obrane: 24.09.2020
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875