Na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je javna rasprava o osnivanju sveučilišnog diplomskog Studija nutricionizma. Nastavni planovi i programi Studija izrađeni su prema Bolonjskom sustavu i usklađeni s planovima i programima sveučilišnih studija u Europi, te s ostalim sveučilišnim i zakonskim dokumentima koji se odnose na znanost i visoko obrazovanje. Dekan Fakulteta prof. dr. Ivan Ostojić istaknuo je važnost pokretanja diplomskog Studija nutricionizma na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru ''Uprava i fakultet prepoznali su potrebe tržišta rada i veliko zanimanje studenata za pokretanjem diplomskog Studija nutricionizma na Agronomsko i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Nadam se da smo ovom javnom raspravom dali smo odgovore na pitanja studenata, zbog kojih i pokrećemo ovaj studijski program. ''
U ponedjeljak 15.4.2019. u periodu od 9-10 h u prostorijama Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru obavit će se predstavljanje CEEPUS programa mobilnosti. Mogućnosti korištenja stipendija i apliciranja u ovom programu razmjene predstavit će dr.sc. Mirjana Milićević, doc. voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru.
Informacije o programu mobilnosti CEEPUS III
Molimo sve zainteresirane da se odazovu ovom pozivu.
Za studente II. godine preddiplomskog studija agronomije u utorak, 2. travnja 2019. godine organizirana je terenska nastava iz kolegija u oblasti povrćarske i cvjećarske proizvodnje. Pod vodstvom doc. dr.sc. Elme Sefo posjetili su vrtne centre Sjemenarna u Mostaru i Granum u Čapljini, gdje je prezentiran širok asortiman sjemenskog i sadnog materijala, gnojiva, zaštitnih sredstava i opreme za navodnjavanje. Skladišta za čuvanje povrća u kontroliranim uvjetima su posjetili u pogonu tvrtke AgroFructus d.o.o. u Čapljini. Obilaskom Poljoprivredne zadruge Sunce u Nerezima, staklenika u Klepcima te rasadnika Adria Hishtil u Gabeli kod Čapljine upoznati su s opremom neophodnom za reguliranje potrebnih mikroklimatskih uvjeta u zaštićenim prostorima. Detaljno je prezentirana proizvodnja salate u stakleniku. Istaknuta je važnost proizvodnje kvalitetnih presadnica, opisani su tehnološki postupci u proizvodnji pri čemu su studenti pristupili cijepljenju presadnica lubenice. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo ljubaznim domaćinima na višegodišnjoj suradnji.
Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Bank account (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Foreign currency account:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Bank account Student Union (KM):
3381302231566875