Obraćanje rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića u povodu početka akademske 2023./2024. godine bit će održano u ponedjeljak, 2. listopada, online s početkom u 10:00 sati. Video obraćanje bit će dostupno na službenoj stranici Sveučilišta i YouTube kanalu Sveučilišne televizije.
U ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine u 11:15 u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta održat će se obraćanje brucošima i uvodno predavanje dekana prof.dr.sc. Ivana Ostojića sa suradnicima, molimo sve brucoše da sudjeluju na uvodnom predavanju.
U suradnji sa Češkim Sveučilištem i Sveučilištem Džemal Bijedić ove godine smo uključeni u projekt „Support for education and scientific research activities in the field of ethnobotany and the use of by-products of food processing No 23-PKVV-7“, koji financira Češka razvojna agencija, a aktivnosti izvodi Sveučilište Prirodnih znanosti Prag, Republika Češka (CZU), Fakultet za tropske poljoprivredne znanosti.
U okviru projektnih aktivnosti u periodu od 02. do 06.10. (5 radnih dana) izvoditi će se LJETNA ŠKOLA za studente I, II i III ciklusa agronomije i prehrambene tehnologije. Molimo zainteresirane studente da se odazovu pozivu, istim će odrađena ljetna škola, pokrivati praktični dio nastave za koji su obvezni da odrade u sklopu redovnog studijskog programa (ovisno o godini studija), a ostalim sudionicima koji nemaju obvezu prakse za sudjelovanje će biti dodijeljeno posebno priznanje. Naravno praksa ne treba biti jedini motiv sudjelovanja na ovoj radionici, nadam se da će i drugi studenti kojima praksa nije obvezna prepoznati ovo kao novo i vrijedno iskustvo u svom obrazovanju.
Kroz ovu ljetnu školu polaznici će biti upoznati sa iskorištavanjem bioprodukata nakon prerade prehrambenih i biljnih proizvoda, te će se prezentirati mogućnost uporabe istih u druge svrhe. Tone ostatka od prerade u prehrambenoj industriji nastaje na globalnoj razini što dovodi do pojačanog stvaranja stakleničkih plinova, lošije kvalitete zraka, i u konačnici do zagađenja zemlje i vode. Otpaci od hrane stvaraju se u golemim količinama kako na globalnoj razini tako i na lokalnoj od malih proizvođača pa sve do potrošača i trgovaca. Nusproizvodi nastali tijekom prerade i proizvodnje lokalnih proizvoda se mogu učinkovito iskoristiti za biokonverziju u proizvode visoke dodane vrijednosti kao što su enzimi, bioaktivni spojevi, probiotici, biogoriva, biopolimeri i td.
Školi se može pridružiti i ostalo zainteresirano nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta. Svi su dobrodošli!
2.10.2023. godine - Početak nastave na preddiplomskom studiju i II. godini diplomskih
studija
16.10.2023. godine – Početak nastave na I. godini diplomskih studija
2.10. – 6.10.2023. godine – Dodatni ispitni rok
2.10. – 13.10.2023. godine – Upisi na više godine preddiplomskih i diplomskih studija
9.10. – 11.10. 2023. godine – Prijave za upis na diplomski studij
12.10. i 13.10. 2023. godine – Upisi na diplomski studij
20.10. 2023. godine – Zadnji rok za obranu završnih i diplomskih radova
Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Bank account (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Foreign currency account:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Bank account Student Union (KM):
3381302231566875