U petak, 7. lipnja 2019. godine studenti diplomskog studija prehrambenog inženjerstva su, predvođeni docenticom dr. sc. Anitom Jurić, posjetili peti program ''Startup Akademije'', kojeg organizira INTERA Tehnološki Park. Riječ je o edukativno-mentorskom programu koji ima za cilj mladim osobama, s dobrim poslovnim idejama, pružiti podršku u početnoj fazi njenog razvoja.
Pobjednička ideja, koju je zastupao i prezentirao Igor Vidačković, rasla je u suradnji sa APTF-om jer je docentica Anita bila Igoru mentor za razvoj ovog proizvoda u što su se uključili i studenti te svojim teorijskim znanjem i eksperimentalnim radom u laboratoriju pridonijeli usavršavanju ovog proizvoda. Radi se o inovativnim mirisnim štapićima na bazi kave, koji sagorijevanjem tjeraju komarce. Štapići se izrađuju od ekstrahirane kave sa espresso aparata tj. taloga kave, kojeg se u prosjeku godišnje baci oko 500 000 tona, samo u jednoj razvijenijoj državi. Zbog toga ova ideja podupire veliku reciklažnu mogućnost i može konkurirati na svjetskom tržištu.
Agronomski i prehrambeno–tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru obavještava početak obuke za polaganje ispita i izdavanje certifikata u skladu s Programom teoretske i praktične obuke za certificiranje za sljedeće oblasti savjetodavne djelatnosti:
Obuka će se održavati 6.6.2019 s početkom u 11:00 sati u prostorijama Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti zahtjeve za pohađanje obuke i polaganje stručnog ispita (Zahtjev) na adresu: Agronomski i prehrambeno – tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, Biskupa Čule bb 88 000 Mostar, s naznakom za obuke savjetodavaca.
U sklopu 1st International Staff Training Weeka, koji se održava na Sveučilištu u Mostaru, predstavnici europskih sveučilišta iz Slovačke, Estonije, Slovenije, Hrvatske i Francuske 29.5.2019. posjetili su pokušalište u Rodoču.
Posjetitelji su imali priliku vidjeti vinograd i voćnjak na kojem studenti Agronomskog i prehrambenog-tehnološkog fakulteta održavaju praktičnu nastavu. Tihomir Prusina, glavni enolog Vinarije Čitluk i profesor na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkim fakultetu održao je kratko predavanje o vinogradarstvu i vinarstvu u Hercegovini, autohtonim hercegovačkim sortama i problemima sa kojima se susreću hercegovački vinari. Posjetitelji su također mogli kušati vrhunska hercegovačka vina.
Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Bank account (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Foreign currency account:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Bank account Student Union (KM):
3381302231566875