IMG 20220504 WA0004

Kako bi upotpunili svoje znanje te vidjeli zaista kako se odvijaju stvari naučene na papiru, dana 22.4.2022. g. studenti 3.godine preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija, te studenti 1.i 2. godine diplomskog studija smjer Prehrambeno inženjerstvo i 1.godina diplomskog studija smjer Nutricionizam, u pratnji više asistentice Leone Puljić i docentice Anite Lalić, zaputili su se najprije prema Širokom Brijegu. Tamo su posjetili mjesto gdje se puni voda Leda. Prošli su cijeli tijek proizvodnih procesa, od formiranja plastične ambalaže za punjenje vode, do samog procesa punjenja, zatvaranja, etiketiranja, slaganja i finalnog proizvoda. Osim toga, ugodno se okrijepili proizvodima Nam-pek te vodom Leda. Ovim putem još jednom hvala domaćinima na gostoprimstvu te dijeljenju svoga znanja sa znatiželjnim studentima.

Nakon okrijepe, studenti su se zaputili o Livno gdje su posjetili Mljekaru Livno. Bili su u prigodi degustirati razne vrste sireva koje Mljekara Livno proizvodi. Obišli su pogon za proizvodnju i upoznati su s procesom nastanka Livanjskog sira. Kao znak pažnje dobili su Livanjski sir. Veliko hvala Mljekari Livno na gostoprimstvu i svim korisnim informacijama koje su s nama podijelili. Opijeni mirisima sira, iz Livna smo ponijeli pregršt novih i praktičnih znanja.

VGUK

Krizevci Logo

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top