SAŽETAK: Cilj ovoga diplomskog rada je opisati tehnologiju sira iz mijeha u domaćoj radinosti i izvršiti analizu svih procesa. Odrediti, definirati i otkloniti sve možebitne kritične točke koje utječu na higijensku ispravnost i kakvoću sira iz mijeha. Zatim ćemo uspostaviti tehnološke procese koji udovoljavaju svim propisanim parametrima sa aspekta sigurnsti proizvoda za ljudsku konzumaciju. U ovome radu ću opisati probleme koji se mogu pojaviti tijekom proizvodnog procesa te objasniti kako oni utječu na kvalitetu sira.
KLJUČNE RIJEČI: mlijeko, sir, kemijske analize, mješina, senzorske karakteristike.
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Žiro račun (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Devizni račun:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Žiro račun Studenskog zbora (KM):
3381302231566875