STUDENT/ICA: DAVOR BRAJKOVIĆ

MENTOR/ICA:DOC.DR.SC.PERICA BULIĆ

NASLOV ZAVRŠNOG RADA(2020): UTJECAJ DUGE REZIDBE NA FORMIRANJE CVASTI KOD SORTE ŽILAVKA NA LOKALITETEU ČAPLJINA

SAŽETAK: Žilavka je autohtona hercegovačka sorta grožđa dobre rodnosti i kvalitete.Najbolje rezultate daje pri kratkoj rezidbi.U navedenom istraživanju na zemljištu u Čapljini koje je u vlasništvu firme „Hepok“ puno bolje rezultate smo dobili kratkom rezidbom tj.standardnom u odnosu na dugu rezidbu koja se uglavnom obavlja na istarskoj malvaziji.Kratka rezidba je dala u prosjeku 28 cvasti po trsu,dok je duga rezidba dala tek 20 cvasti.Testiranje je obavljeno na 30 trsova vinove loze.

KLJUČNE RIJEČI: Žilavka,duga rezidba,kratka rezidba

Kontakti

Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Studentska služba: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

Računi fakulteta

Žiro račun (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Devizni račun: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Žiro račun Studenskog zbora (KM):  
3381302231566875

Idi na vrh