Mostar, 25. veljače 2015. godine 

Temom posljednjeg izdanja emisije Budi EKO frend, koja se realizira pod pokroviteljstvom Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, bili su aktualni proljetni radovi u vinogradima, voćnjacima i plastenicima, a gost emisije bio je prof.dr.sc. Ivan Ostojić. 

U emisiji emitiranoj u srijedu, 25. veljače 2015. godine se razgovaralo o rezidbi, vezanju ,gnojidbi i “zimskoj zaštiti“ vinove loze. Skrenuta je posebna pozornost na obveznu zimsku zaštitu koja se provodi nakon rezidbe vinove loze kombinacijom mineralnih ulja i bakrenih pripravaka.

Osim vinove loze prof. Ostojić je govorio i o aktualnim agrotehničkim i pomotehničkim radovima koji se ovih dana provode u voćnjacima. Kako se na području Hercegovine najviše uzgajaju koštuničave voćke (breskva, nektarina, trešnja,višnja i šljiva), najviše je obratio pozornost upravo na te voćne vrste. Također se osvrnuo i na rezidbu i zaštitu maslina.

U ostatku emisije razgovaralo se o sadnji krumpira koja je ovih dana aktualna u južnim područjima Hercegovine. Prof.dr.sc. Ivan Ostojić se posebno dotaknuo problematike naklijavanja i rezidbe gomolja krumpira, nedostataka i prednosti te mjere, te je ukazao na važnost ranije rezidbe gomolja krumpira.  

VGUK

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top