Ivo OstojicMostar, 25. veljače 2015. godine 

Temom posljednjeg izdanja emisije Budi EKO frend, koja se realizira pod pokroviteljstvom Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, bili su aktualni proljetni radovi u vinogradima, voćnjacima i plastenicima, a gost emisije bio je prof.dr.sc. Ivan Ostojić. 

U emisiji emitiranoj u srijedu, 25. veljače 2015. godine se razgovaralo o rezidbi, vezanju ,gnojidbi i “zimskoj zaštiti“ vinove loze. Skrenuta je posebna pozornost na obveznu zimsku zaštitu koja se provodi nakon rezidbe vinove loze kombinacijom mineralnih ulja i bakrenih pripravaka.

Osim vinove loze prof. Ostojić je govorio i o aktualnim agrotehničkim i pomotehničkim radovima koji se ovih dana provode u voćnjacima. Kako se na području Hercegovine najviše uzgajaju koštuničave voćke (breskva, nektarina, trešnja,višnja i šljiva), najviše je obratio pozornost upravo na te voćne vrste. Također se osvrnuo i na rezidbu i zaštitu maslina.

U ostatku emisije razgovaralo se o sadnji krumpira koja je ovih dana aktualna u južnim područjima Hercegovine. Prof.dr.sc. Ivan Ostojić se posebno dotaknuo problematike naklijavanja i rezidbe gomolja krumpira, nedostataka i prednosti te mjere, te je ukazao na važnost ranije rezidbe gomolja krumpira.  

Ivo Ostojic

VGUK

Krizevci Logo

Contacts

Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba

FACULTY ACCOUNTS

Bank account (KM):  
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR

Foreign currency account: 
SWIFT UNCR BA 22; 
IBAN: BA 393381304831854411;

ID: 4227088130064

Bank account Student Union (KM):  
3381302231566875

Go to top