Studenti I. godine diplomskog studija prehrambenog inženjerstva, predvođeni asistenticom Anitom Jurić, su u ponedjeljak, 26. siječnja 2015. godine boravili u stručnom posjetu pogona za proizvodnju i preradu kave Franck Grude. Naime, radi se firmi sa stoljetnom tradicijom proizvodnje kave koja u Grudama djeluje od 2008. godine.
Ljubazni domaćini, rukovoditelj pogona Mario Boban, dipl. ing. biotehnologije, rukovoditelj kontrole kvalitete i logistike Ines Mikulić, mag. prehrambenog inženjerstva, inače bivša studentica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, te Miroslav Marijanović, rukovoditelj proizvodnje i održavanja, rado su odgovarali na mnogobrojna pitanja naših studenata. Upoznali su ih sa samim proizvodnim procesom, te kontrolom kvalitete. Ponosni na ulaganja svoje kompanije i doprinos razvoju BIH tržišta istaknuli su kako je Franck jedna od rijetkih tvornica u BIH koja posjeduje ISO 22000 standard. Odnedavno, pored proizvodnje i prerade kave, pakiraju i ugostiteljski šećer. Najistaknutiji brendovi koji se proizvode u ovoj tvornici su mljevene kave Jubilarna i Gloria, te Bonus espresso kava koju su studenti imali priliku i probati, te su od svojih domaćina dobili i prigodne poklone.
Uz zahvalnost na gostoprimstvu, te iskazano zadovoljstvo zbog prilike da se što bliže upoznaju sa samom tehnologijom proizvodnje kave studenti prehrambenog inženjerstva su na koncu posjeta zaključili kako su odabrali pravo zanimanje – jer budućnost je u proizvodnji!
Faculty of Agriculture and Food Technology, University of Mostar
Biskupa Čule bb 88000 Mostar BiH
Tel.: +387 (0) 36 337 102,
Fax.: +387 (0) 36 337 105,
Student Services: +387 (0) 36 337 100,
Email: aptf@sum.ba, referada@aptf.sum.ba
Bank account (KM):
3381302271314953
UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Foreign currency account:
SWIFT UNCR BA 22;
IBAN: BA 393381304831854411;
ID: 4227088130064
Bank account Student Union (KM):
3381302231566875